4 locuri de vizitat în timpul Festivalului Untold

4 locuri de vizitat în timpul Festivalului Untold

Nu credem că este necesar să aducem foarte multe detalii despre ce este Untold și unde anume se desfășoară. Putem să spunem că este cel mai mare festival care se organizează încă din 2015 în România și că vrăjește inimile a zeci de mii de spectatori cu muzica House, Electro și nu numai. Cu siguranță că Untold este o experiență pe care trebuie să o trăiești măcar o dată în viață. Însă, la cum crește numărul admiratorilor de la an la an, deducem ideea că dă dependență, nu glumă, precum Oxigenul.

Când spui „Untold”, te gândești automat la Cluj. Dar Cluj nu este numai despre Untold. Este despre locuri incredibile, despre oameni faini și politicoși, despre străduțe care te transpun într-o altă lume. Este un loc în care vii și din care regreți că pleci.

Dacă ai venit în Cluj de dragul Untold, nu pierde ocazia de a explora frumusețea orașului.

Propunem 4 locuri care merită să fie vizitate și care te vor face să nu mai vrei să părăsești Clujul.

Parcul Central. Coincidență sau nu, chiar te duce cu gândul la Central Park-ul american. Cu o vechime de peste 180 de ani, Parcul Central atrage, indiferent de anotimp, studenți, copii, părinți, vârstnici, adolescenți care doresc să se deconecteze câteva minute de mersul cotidian al vieții. Nici nu-i de mirare, având în vedere aleile lungi care-ți dau senzația că se sfârșesc într-o altă lume, băncuțele cochete, protejate de umbra binefăcătoare a castanilor, foișorul alb și lacul. Toate acestea țes o atmosferă romantică. 

Cetățuia. Este o fortificație (sau rămășițele uneia) construită la începutul secolului al XVIII-lea. Ceea ce a mai rămas din vechea clădire sunt câteva ziduri și o priveliște către Cluj pe care nu ai cum să o uiți vreodată. Este magnifică, pentru că îți înfățișează orașul în toată frumusețea lui.

Piața Unirii. Este una dintre cele mai vechi piețe din orașele europene și nu poți să ajungi în Cluj fără să iei la pas minunățiile pe care le adăposteșteAici găsești clădiri (neo)renascentiste, baroce și nu poți să ratezi binecunoscuta biserică gotică Sf. Mihail, a doua cea mai mare biserică de acest gen din țară. Piața Unirii este sufletul Clujului și la propriu și la figurat, deci n-ai cum să o ratezi.

Grădina Botanică. Ocupând o suprafață de 14 hectare, grădina adăpostește 11 000 de specii de plante, aduse din întreaga Europă. Fie că vorbim despre grădina japoneză, de cea romană sau de sere, spațiul este un tărâm aparte, unde domnesc flori cu o cromatică deosebită, plante al căror nume nu poți să-l pronunți, arbori care se înalță falnic spre cer.

Așadar, care este primul loc pe care îl vei vizita când te vei duce la Untold în vară? 🙂

SURSA ARTICOLULUI

Lasă un răspuns