A murit cel mai bătrân frizer din lume

A murit cel mai bătrân frizer din lume

Un imigrant italian din New York, care a lucrat ca frizer de la vârsta de 12 ani până la cea de 108 ani, a murit. Anthony Mancinelli a lucrat până în luna iulie în Newburgh, oraș aflat la 80 de kilometri de New York.

Conform recordului mondial Guinness, el a fost cel mai longeviv frizer activ. A câștigat acest titlu în 2007, când avea 96 de ani. Bărbatul a ajuns în Statele Unite când avea doar 8 ani, alături de părinți și de cei șapte frați. La vârsta de 11 ani, el a fost angajat într-o frizerie.

„Eu sunt singurul care a plecat să lucreze la vârsta de 11 ani într-o frizerie locală”, declara acesta, în urmă cu un an, pentru The New York Times. Un an mai târziu, când avea 12 ani, Anthony lucra deja cu normă întreagă, cinci zile pe săptămână.

În 1930, el și-a deschis propria afacere, Anthony’s Barbershop, în Newburgh, de care s-a ocupat timp de de 40 de ani. A lucrat însă și în alte saloane, până la vârsta de 108 ani.

Un necrolog publicat spune că Mancinelli a trăit mai mult decât soția sa de 69 de ani, șapte dintre frații săi și unul dintre cei doi copii ai săi.

Sursa: libertatea.ro

Foto: nytimes.com