Cum să îți echipezi mașina pentru prima vacanță cu rulota?

Cum să îți echipezi mașina pentru prima vacanță cu rulota?

Ideea de a pleca cu rulota în concediu a prins rădăcini și la noi în ultimul timp. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât să ai posibilitatea de a nu mai plăti niciodată cazarea pentru zilele libere pe care le poți petrece oriunde îți dorești?

Dacă și tu ți-ai plănuit o ieșire cu rulota, trebuie să ții cont de câteva sfaturi în legătură cu pregătirile pentru mașină pe care ar trebui să le faci înainte să pornești în aventură. Ce piese auto sau componente ar trebui să montezi, pentru o călătorie sigură, și ce nu ar trebui să îți lipsească, dacă vrei ca vacanța ta să nu fie întreruptă de vreo defecțiune, îți vom spune în continuare. (Comanda AICI)

ACCESORII DE REMORCARE

(Comanda AICI)

Desigur, cea mai importantă etapă pentru a-ți asigura un drum fără peripeții până la destinație este să folosești un sistem de remorcare de calitate. Cu ajutorul unui cârlig de remorcare și un sistem de prindere care este în perfectă stare de funcționare vei reuși să prinzi rulota de autoturismul cu care urmează să o tractezi. Urmărește instrucțiunile de pe cartea mașinii sau a rulotei și fii sigur că mașina pe care o conduci suportă o greutate ca pe cea a rulotei, pentru a evita situațiile în care nu mai poți urca o pantă.

ANVELOPE SUFICIENT DE REZISTENTE

(Comanda AICI)

Cauciucurile montate pe mașina ta ar trebui să fie unele de o calitate foarte bună și încă sigure pentru o deplasare pe o distanță mai mare. Odată atașată rulota, greutatea totală pe care acestea vor trebui să le suporte este una cu mult mai mare, deci va trebui să fii atent și la presiunea pe care o stabilești înainte să pleci la drum, care va fi diferită de cea din situația în care conduci mașina fără nicio remorcă. Dacă vei trece prin zone în care plouă sau au căzut alte precipitații, cauciucurile vor reprezenta un aspect foarte important de care ține siguranța ta și a celorlalți pasageri din mașină.

OGLINZI MAI MARI

(Comanda AICI)

Dacă ești la prima aventură de acest gen, în care pleci cu „căsuța” în spate către destinații de care abia aștepți să te bucuri, e posibil să uiți un alt detaliu important. Oglinzile pe care le folosești în mod normal pentru a te asigura în trafic nu vor fi suficiente pentru un drum cu rulota. De cele mai multe ori, gabaritul rulotei îl va depăși pe cel al autoturismului tău, deci îți va fi imposibil să vezi ce se întâmplă în spatele tău, pe ambele părți. Mai mult decât atât, oglinda retrovizoare îți va pierde utilitatea. Montează oglinzi laterale mai mari, ca să ai parte de o călătorie sigură.

SUPORT DE BICICLETE

(Comanda AICI)

Dacă ți-ai propus să îți petreci concediul într-o zonă montană, ar fi păcat să lași bicicletele acasă. Tu și familia ta ori prietenii cu care pleci însoțit vă puteți distra de minune într-o ieșire pe două roți prin pădure. Așa că montează și un suport de biciclete pe rulotă și pregătește-te pentru aventura vieții tale!

Nu mai rămâne decât să pornești GPS-ul și să te bucuri de zilele libere la maximum! Concediu cât mai plăcut!

SURSA ARTICOLULUI

Lasă un răspuns