Cum să-ţi alegi ochelarii de soare potriviţi

Cum să-ţi alegi ochelarii de soare potriviţi

Ochelarii de soare sunt un accesoriu esenţial pe timpul verii. Regula generală este aceea că ochelarii de soare trebuie să fie opuși formei feței tale. Iată cum îi alegi pe cei potriviţi formei feţei tale.

Faţă pătrată

Căutați ochelari de soare care au cadre rotunde. Puteți, de asemenea, să optaţi pentru o pereche de ochelari de soare clasici, tip aviator.

Faţă rotundă

Căutați ochelari de soare dreptunghiulari. Aceştia vor da senzaţia că fața dumneavoastră este mult mai unghiulară. Dacă aveți piele sau păr mai închis, puteți opta pentru ochelari de soare mai închişi și mai dreptunghiulari. Dacă aveți piele sau păr mai deschis, rămâneți la maro și galben. Cei întunecați vă vor depăși puterea și vă vor face să arătaţi ca Neo din Matrix.

Faţă lungă

Căutați ochelari de soare care vă vor face să arătaţi mai proporțional în ceea ce privește lățimea. În plus, încercați să rămâneți pe cadre care au un raport de aproape 1: 1 pe lățime până la lungime.

Faţă triunghiulară

Căutați ochelari de soare care sunt dreptunghiulari. Astfel, veţi echilibra raportul dintre bărbie și frunte. Dacă aveți caracteristici mai mici, optaţi pentru lentile mai mici,  dar, dacă aveți caracteristici proeminente (sau o barbă) puteți opta pentru lentilele mai mari.

Sursa: dcnews.ro