Curatarea caloriferelor la interior si la exterior

Curatarea caloriferelor la interior si la exterior

Am intrat deja in perioada mai rece a anului. Pentru cei care au casa incalzita cu ajutorul caloriferelor este cea mai potrivita perioada sa ia masurile necesare ca acestea sa functioneze la capacitate maxima. Chiar daca stiti ca aveti calorifere noi, din otel sau de aluminiu, trebuie sa constientizati ca apa care circula in instalatie nu este cea mai curata si va provoca depuneri. Vara sau inceputul toamnei reprezinta un moment excelent pentru curatarea caloriferelor si a le aduce in cea mai buna stare de functionare. Acum se poate goli usor instalatia pentru o curatare profesionista.

Curatarea caloriferelor la exterior

Curatarea la exterior a unui calorifer este o operatiune facila. Tot ce trebuie sa faceti este sa verificati starea robinetelor si sa indepartati praful cu o carpa sau cu ajutorul unui aspirator. Nu uitati sa degresati suprafata, daca simtiti ca aceasta are depuneri lipicioase. Curatarea trebuie facuta temeinic! Stergeti bine cu o carpa inmuiata in solutie intre elementii caloriferului. La final, curatati caloriferul cu un burete si aveti mare grija sa nu ramana solutii utilizate in timpul spalarii pe el. Caloriferele de fonta (cumpara aici) sunt un pic mai dificil de curatat, comparandu-le cu cele din aluminiu (cumpara aici) sau otel (cumpara aici) care au suprafete plane.

CUMPARA AICI

Curatarea caloriferelor la interior

Curatarea caloriferelor poate fi un proces complicat, mai ales daca nu cunoasteti toti pasii. Daca o faceti de unul singur trebuie sa stiti ca aveti nevoie de mult efort fizic. Mai intai veti demonta caloriferele, dupa ce ati golit instalatia. Se desprinde de la cele doua legaturi cu tevile de intrare si iesire a apei si se duce in locul in care veti efectua spalarea. Puteti scoate caloriferele in exteriorul cladirii sau se pot spala, cu atentie, direct in cada. Asigurati-va ca toata apa din interiorul acestora a fost evacuata. Apoi se toarna apa in calorifer miscandu-l energic pentru a facilita desprinderea particuleor depuse pe pereti. Se repeta operatiunea de cate ori se considera necesar. Nu uitati, de asemenea, sa umpleti caloriferul cu o solutie speciala pe care o veti lasa 10-15 minute sa actioneze impotriva depunerilor. Aceasta este varianta clasica, insa prea putin eficienta pentru a indeparta toate depunerile.

Pentru rezultate pe masura aveti nevoie de o pompa care sa introduca in calorifer jeturi de apa sub presiune. Cel mai probabil nu aveti una, de aceea o firma specializata reprezinta solutia cea mai potrivita. Aceasta va dispune de un astfel de echipament. Tot reprezentantii ei va vor sugera o solutie chimica eficienta care sa nu afecteze caloriferul in timp.

Varianta de curatare chimica pare ca are un pret mai ridicat, insa rezultatele, si mai ales economiile, se vor resimti rapid. In acest caz curatarea se poate face fara demontarea radiatoarelor, asadar fara prea mult efort. Dupa golirea instalatiei se demonteaza doar pompa centralei si racordul masinii de spalat. In locul pompei centralei specialistii racordeaza pompa de spalare, in timp ce, la racordul masinii de spalat se leaga furtunul de alimentare al pompei de spalat. Furtunul de golire se introduce intr-un sifon de pardoseala. Se pompeaza apa cu substante chimice in calorifere si se face o spalare extrem de eficienta. Pompa permite trimiterea apei in ambele sensuri ceea ce va face ca substantele chimice folosite sa curete perfect toata instalatia. Cand se considera ca instalatia este curata se adauga apa proaspata si se evacueaza agentul de spalare.

Sursa: romstal.ro