De ce trebuie sa iti cresti barba

De ce trebuie sa iti cresti barba

Sa ai o barba a devenit un trend in zilele noastre. Nu doar ca este un „accesoriu” necesar ce denota masculinitate, dar barba poate sa iti imbunatateasca atat look-ul, cat si sanatatea.

Barba poate sa iti protejeze pielea de razele soarelui

Lumina soarelui este importanta pentru sanatatea noastra fiind sursa principala de provitamina D. Pielea de pe fata este mult mai sensibila decat cea de pe maini, spre exemplu, iar expunerea indelungata la soare si, impklicit, la razele UV poate sa afecteze integritatea acesteia. Acest aspect va duce in timp la imbatranirea prematura a pielii, riduri, pete de hiperpigmentare etc.

CUMPARA AICI

Un studiu sustinut de universitatea din Queensland sustine ca barba poate sa blocheze pana la 95% din razele UV si poate chiar sa reduca riscul de cancer la piele.

Barba poate sa iti reduca acneea si riscul de infectii

Barbieritul frecvent poate sa afecteze pielea si sa inrautateasca acneea deoarece faciliteaza absorbtia bacteriilor in piele. De asemenea, din cauza barbieritului, unele fire pot sa creasca sub piele. Barba ajuta direct in aceasta masura prin protejarea pielii de bacterii si indirect prin lipsa barbieritului.

Barba poate sa te faca sa arati mai bine (Logic!)

Daca ai ajuns pana aici cu cititul sunt aproape sigur ca deja stii ce impact poate avea barba asupra aspectului tau. Nu numai aspectul ti-l poate imbunatatii , ci si viata sociala si stima de sine. Nu ma crezi pe mine? Uite ce zic alti barbati despre barba lor.

In 2016, Braun a luat interviu la 100 de barbati din New York. Din acestia, 67% au spus ca isi mentin barba intentionat. Mai mult de jumatate din ei au sustinut ca se simt mai atragatori si ca au primit complimente din partea femeilor. Tot din acestia, 41% au spus ca barba ii face sa se simta mai increzatori. Din cei 1000 de barbati, 48% au spus ca se simt mai maturi cu o barba, 30% ca se simt mai Alpha si 10% ca barba i-a facut sa aiba mai mult succes la locul de munca.

CUMPARA AICI

Sursa: vitaminbeard.ro