De ce vine lumea la Hagi?

De ce vine lumea la Hagi?

Alaturi de Gheorghe Hagi la o cafea

Gheorghe Hagi a devenit sinonim cu performanta in sport si, peste hotare, unul dintre simbolurile Romaniei. “Daca intri in fotbal doar cu gandul de a face bani, n-ai nicio sansa. Asa este, de fapt, in ORICE business – fa-o din pasiune, pentru ca ai talent si esti muncitor si atunci vor veni si banii, altfel…nu merita”, spune Hagi. Am petrecut peste o ora alaturi de el, timp in care am discutat despre fotbal (bineinteles), afaceri, familie, dar si ce planuri are si cum va arata echipa nationala peste 3-4 ani.

Pe Gica Hagi l-am intalnit, alaturi de fiica sa, Kira, in cadrul unui proiect-eveniment pentru Romania – 100deChipuri, care isi propune sa scoata la lumina 100 de mari romani, contemporani cu noi. Acestia sunt imortalizati prin lentilele unui aparat de fotografiat la randul sau vechi de 100 de ani, deci din 1918. Pe langa o fotografie inedita, acestia vor lasa in urma, generatiilor urmatoare, si cateva cuvinte despre ceea ce ii inspira, ce doreste romanilor ce ne vor urma. O adevarata capsula a timpului.

Hagi m-a frapat prin faptul ca vorbeste cu o extrem de mare pasiune (in special despre fotbal), este foarte greu de intrerupt cand isi exprima opiniile si ideile si, mai ales, prin faptul ca nu face compromisuri, este dur/direct si nu “alearga” niciodata pentru locul II.

“Daca de maine, de exemplu, as renunta la tot si m-as face zidar, as face in asa fel incat sa fiu CEL MAI BUN zidar din lume! Trebuie sa gandesti ca un victorios in orice!”, spune el, apasat.

Gica Hagi are cea mai performanta scoala de fotbal din Romania, si prima de altfel, unde sunt antrenati constant peste 80 de tineri. “II aleg DOAR pe cei mai buni, si talentul inseamna extrem de mult. Fara talent nativ, degeaba muncesti, dar si fara munca, degeaba ai talent. Si am ajuns sa imi dau seama imediat cine va face performanta si pot sa iti spun, acum, ca in viitoarea echipa nationala vor fi cel putin trei GENII, trei genii pe care le formez acum. Nu dau nume, nu ar fi frumos, dar peste cativa ani acestia vor fi capitani”, puncteaza Gica Hagi.

Il intreb pe Hagi daca tinerii de astazi se inscriu in fotbal pentru alte motive comparat cu anii ’80 sau ’90 si, rapid, fostul capitan al Echipei de Aur a fotbalului romanesc raspunde: “Daca ar face-o pentru bani, nu ar reusi. Banul este o consecinta a orelor de munca, a valorii. Mentalitatea mea este sa AJUNGI cel mai bun, te nasti talentat, dar trebuie sa muncesti”.

Mentalitatea de invingator vine cu munca multa, dar daca nu o ai din nastere…”nu se cumpara, nu ti-o da nimeni!”.

SURSA ARTICOLULUI

Lasă un răspuns