Oameni cu barbă. Între mit și realitate

Oameni cu barbă. Între mit și realitate

În societate, în general, în urmă cu 10-20 de ani, un bărbat cu barbă era considerat neserios, neîngrijit, aventurier, chiar posibil certat cu legea. În timp, barba a devenit un ”must have” pentru bărbați, tineri și mai puțini tineri, iar percepțiile s-au schimbat. Pentru cei care încă se mai gândesc dacă ar fi cazul să intre în rândul (noii) lumi, vă dăm câteva sfaturi. În primul rând, să nu credeți în mituri.

Și anume:

Că anumite alimente îți fac părul facial să crească mai repede. Nu există aliment sau vitamină care să-ți provoace creșterea părului. Totuși, dacă nu ai o dietă care să conțină suficiente proteine și aminoacizi, creșterea bărbii, și a părului, în general, va fi mult îngreunată. De asemenea, cei care suferă de anemie pot avea o barbă mai rară.

Că dacă te razi des, îți crește mai repede părul. Fals. Studiile arată că nu există nicio corelație între ras și felul în care crește părul facial. Este însă recomandat să îți tunzi barba pentru a scăpa de firele tocite sau despicate.

Că o să te mănânce pielea de pe față dacă lași barba să crească. Este adevărat doar pentru primele 2 săptămâni, perioada în care părul crește. Odată ce treci de această perioadă de tranziție nu vei mai avea nicio problemă.

Că dacă porți barbă nu vei trece de niciun interviu. Se poate să fie adevărat prin anii 80-90. Sunt câteva job-uri unde există criterii foarte stricte în ceea ce privește felul în care arăți (în industria fast food, în anumite joburi pe vânzări), dar sunt doar câteva excepții. Majoritatea angajatorilor nu discriminează când vine vorba de părul facial, mai ales de când barba a devenit un look extrem de popular.

 

Că barba îți va ține de cald vara . Noi credem exact contrariu. Barba poate să creeze efectul invers, pentru că te poate proteja de soare.

Există însă o serie de dezavantaje pentru bărbații cu barbă. Însă nu sunt atât de grave, încât să fie imposibil de trecut.

În primul rând, va trebui să mănânci cu mai multa grijă. În timp te vei obișnui ca după fiecare masă să te uiți în oglindă și să te speli pe față. Just in case. Oricum, igiena bărbii ar trebui să devină una dintre prioritățile tale principale, când vine vorba de îngrijire.

O altă problemă ține de cei mici. Se poate întâmpla ca unii copii să se sperie de tine. Poți avea surpriza asta chiar și din partea unor adulți. Pe de o parte, pentru că, la modul general, barba e asociată cu pustnicii, iar pe de altă parte, deoarece barba camuflează și anumite expresii faciale. De exemplu, o expresie de îngrijorare poate fi interpretată ca un sentiment de mânie greu de controlat.

SURSA ARTICOLULUI

 

Lasă un răspuns