Reguli vestimentare pentru o intalnire de afaceri

Reguli vestimentare pentru o intalnire de afaceri

Ca manager sau director de departament, vei reprezenta în orice ședință imaginea firmei, motiv pentru care trebuie să fii foarte atent la modul în care te afișezi la o discuție cu potențiali clienți sau parteneri. Pentru cei care lucrează în mediul business, prezentarea la o întâlnire importantă de afaceri este un element cheie. 

Nu vei primi o a doua șansă pentru o impresie bună

Prima impresie va conta mereu atunci când ai în fața persoane importante pentru businessul tău, așa că vei fi mereu sub presiunea de a produce o primă impresie pozitivă. Înainte a de a avea ocazia să vorbești, modul în care te îmbraci și te accesorizezi va cântări mult în ochii celor din fața ta.

Cele mai importante reguli vestimentare pentru o întâlnire de afaceri

Pentru un bărbat ținuta corectă la locul de muncă pentru o ședință sau întâlnire importantă de afaceri trebuie să înceapă de fiecare dată cu un costum elegant. În primul rând, sacoul trebuie să fie cu adevărat pe măsură. O atenție sporită trebuie să o ai asupra liniei umerilor și mânecilor, să nu depășească umerii și încheietura mâinii. Părul tuns, barba rasă, tenul îngrijit, unghiile tăiate, pantofii curați și o cravată sunt alte elemente foarte importante. De asemenea, accesoriile contează, iar stiliștii recomandă pentru zona business un ceas elegant, de proporții moderate, care să fie în tonul imaginii tale generale.

 

 

E important de evitat un parfum puternic.

Cât de mult contează modul în care te îmbraci

Potrivit unui studiu realizat de 34SP.com, 55% dintre angajații intervievați au susținut că o imagine clasică de business, la costum, ajută la o productivitate mai bună la job. În același timp, 66% dintre angajați mai susțin că un director sau manager trebuie să fie îmbrăcat mult mai prezentabil decât cei pe care îi conduce, în timp ce 20% dintre persoanele intervievate au răspuns că cei care se îmbracă destul de casual la muncă sunt văzuți mai leneși.

Ce trebuie evitat cu orice preț

Există și obiecte vestimentare care nu au ce căuta într-o întâlnire de afaceri, atunci când reprezinți o companie. Indiferent de relația în care ești cu persoana pe care urmează să o întâlnești, este important ca în astfel de momente să păstrezi o conduită adecvată scopului întâlnirii voastre. Pe primul loc au fost plasate sandalele, hanoracul, pantofii sport și tricourile.

SURSA ARTICOLULUI

Lasă un răspuns